در اخبار کانادا امروز درباره الزام ممنوعیت روغن ترانس در جوامع گزارشی تهیه کرده ایم. بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت، پنج میلیارد نفر در معرض افزایش خطر بیماری قلبی و مرگ ناشی از روغن ترانس هستند.گزارش 2022 WHO در مورد حذف جهانی چربی ترانس که دوشنبه منتشر شد، می گوید که دولت ها باید اقدامات بیشتری را برای ممنوعیت چربی های تولید شده صنعتی انجام دهند که باعث انسداد عروق می شوند و معمولاً در روغن های پخت و پز، اسپری ها، غذاهای بسته بندی شده و محصولات پخته یافت می شوند.
در آغاز قرن بیستم این روغن توسط شیمیدانان توسعه یافت، محصولات حاوی چربی های ترانس صنعتی، مانند مارگارین، به سرعت به عنوان جایگزین ارزان تری برای چربی های حیوانی مانند کره مطرح شد.تا دهه 1990، آنها به طور گسترده ای به عنوان سالم تر شناخته می شدند و اغلب در تولید مواد غذایی در مقیاس بزرگ استفاده می شدند.
دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیهای گفت: چربیهای ترانس هیچ مزیت شناختهشدهای ندارند و خطرات زیادی برای سلامتی دارند که هزینههای هنگفتی را برای سیستمهای سلامت به همراه دارد. در مقابل، حذف چربی ترانس مقرون به صرفه است و فواید زیادی برای سلامتی دارد.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، مصرف جهانی چربی ترانس هر ساله منجر به مرگ زودرس 500000 نفر بر اثر بیماری قلبی و عروقی می شود. تحقیقات نشان می دهد که چربی ترانس مصنوعی می تواند سطح کلسترول بد را افزایش داده و در شریان ها رسوب کند و خطر بیماری قلبی و حمله قلبی را افزایش دهد. چربی ترانس طبیعی در برخی از گوشت ها و محصولات لبنی وجود دارد و مضر تلقی نمی شود.
سازمان جهانی بهداشت، کانادا را بهعنوان یکی از تنها 43 کشوری که بهترین سیاستها را برای حذف چربیهای ترانس تولید شده در صنعت، که به عنوان اسیدهای چرب ترانس نیز شناخته میشوند، اجرا کردهاند، فهرست میکند.این 43 کشور در مجموع 2.8 میلیارد نفر جمعیت دارند و همچنین شامل تایلند، هند، برزیل، ایالات متحده و بسیاری در سراسر اروپا می شود.
WHO میگوید بهترین روشها شامل ممنوعیت روغنهای هیدروژنه جزئی به عنوان یک ماده غذایی یا محدود کردن چربیهای ترانس تولید شده به صورت صنعتی به دو گرم در هر 100 گرم چربی در همه غذاها است.