محققان ژاپنی chopsticks های کامپیوتری ابداع کرده اند که طعم شور را افزایش می دهد و به طور بالقوه به افرادی که نیاز به کاهش سدیم در رژیم غذایی خود دارند کمک می کند.
این chopsticks که توسط پروفسور دانشگاه میجی، هومی میاشیتا و تولید کننده نوشیدنی Kirin Holdings ساخته شده است، طعم را با استفاده از تحریک الکتریکی و یک کامپیوتر کوچک که روی مچ بند بسته می شود، افزایش می دهد.
میاشیتا گفت: این دستگاه از یک جریان الکتریکی ضعیف برای انتقال یونهای سدیم از غذا، از طریق chopsticks، به دهان استفاده میکند و در آنجا حس شوری ایجاد میکند.در نتیجه طعم شور 1.5 برابر افزایش می یابد.
میاشیتا و آزمایشگاه او راههای مختلفی را بررسی کردهاند که فناوری میتواند با آنها تعامل داشته باشد و تجربیات حسی انسان را تحریک کند. او همچنین یک صفحه تلویزیون قابل لیسیدن ساخته است که می تواند طعم های مختلف غذا را تقلید کند.
چاپستیک های تقویت کننده طعم ممکن است در ژاپن اهمیت ویژه ای داشته باشند، جایی که رژیم غذایی سنتی مزه های شور را ترجیح می دهد.یک فرد بالغ ژاپنی به طور متوسط حدود 10 گرم نمک در روز مصرف می کند که دو برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.
مصرف بیش از حد سدیم با افزایش بروز فشار خون بالا، سکته مغزی و سایر بیماری ها مرتبط است.
میاشیتا و کایرین در حال اصلاح نمونه اولیه چاپستیک های خود هستند و امیدوارند تا اوایل سال آینده بتوانند آنها را تجاری کنند.