تنظیم کننده های ایالات متحده و کانادا در حال بررسی یک شیوع هپاتیت هستند که ممکن است با توت فرنگی ارگانیک تازه مرتبط باشد.در بیانیه مشترک آخر هفته، اداره غذا و داروی ایالات متحده و آژانس بهداشت عمومی کانادا اعلام کردند که بیماری در مینه سوتا، کالیفرنیا و کانادا پس از مصرف توت فرنگی FreshKampo و H-E-B توسط مردم رخ داده است.
آژانس ها گفتند که توت فرنگی ها بین 5 مارس و 25 آوریل خریداری شده اند. آنها در خرده فروشی های مختلف ایالات متحده از جمله Aldi، Kroger، Safeway، Walmart و Trader Joe فروخته شده اند.در کانادا، توت های آسیب دیده بین 5 تا 9 مارس در فروشگاه های Co-op در آلبرتا و ساسکاچوان فروخته شد.
توت فرنگی های بالقوه آسیب دیده عمر مفید خود را به پایان رسانده اند، اما مقامات بهداشتی می گویند مصرف کنندگانی که آنها را خریداری کرده و آنها را فریز کرده اند تا بعدا بخورند، باید آنها را دور بریزند.
FDA گفت: 17 بیماری و 12 بستری شدن در بیمارستان در ایالات متحده گزارش شده است. ده مورد و چهار بستری شدن در بیمارستان در کانادا گزارش شده است.FreshKampo مستقر در مکزیک، که توت فرنگی را پرورش می دهد، در بیانیه ای روز یکشنبه گفت که با تنظیم کننده ها برای تعیین چگونگی بروز مشکل همکاری می کند.
کارشناسان توصیه می کنند که اگر علائم شامل خستگی، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و یرقان داشتید حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید .